Laila-850

Jeg har omtalt kystbåten «Laila» i en tidligere artikkel . Etter at jeg fikk tilsendt informasjon fra Andreas Sandvik , 
viser det seg at «Laila» hadde en forhistorie som skonnert/ rigget og var bygget på Vestnes. I 1935 , i følge vedlegg av målebrev (se bilde nederst i artikkelen) inneholder det flere interessante opplysninger

Eieren og skipper Edvin Kjelle som kjøpte båten og fikk den ombygget som kystbåt. Den hadde avgang på sin faste plass ved piren her i Kristiansund. Fast rute var i Halsa med anløp Korsnes, Bårset,Vågland og Betna. Den andre ruten var til Tømmervåg på Tustna . Utover flere avtalte oppdrag hadde han flere oppdrag med blant annet å frakte mannskor på sangerstevne som jeg kunne huske. Etter Edvin Kjelle sin død i 1953, overtok sønnen John driften av «Laila» i en periode.

I tillegg førte han flybåten som også var stasjonert ved piren . Denne båten korresponderte med sjøflyet som gikk mellom Bergen og Hommelvik ved Trondheim . Flyet landet på Bolgsvaet og ble møtt med flybåten ved Werring sin holme. Vestlandske Luftfartsselskap overtok driften av denne ruten fra DNL. Den siste driften var fram til 1957 og var åtte-seters sjøfly som fraktet passasjerer og post. 

"Laila"s videre skjebne er ukjent for meg etter at John begynte som havnebetjent.

Øverste bilde:
”Laila” på tur til Tømmervågen.

Laila-dok-750

Våre bøker