800px London November 2013 14a

HMS Belfast ligger som et flytende museum i London på Themsen nær Tower Bridge . Jeg var der for noen år siden og anbefaler alle som er interessert i maritim historie til å besøke denne attraksjonen. Her kunne en spasere fritt gjennom hele skipet fra kommandosentral, maskinrom, bysse, banjer, styrhus, syekstue osv. Det ble vist filmer fra slaget i Narvik og hvordan det var å være i skytter tårnene når salvene blir avfyrt . Utdrag fra brosjyren vi fikk kjøpt, gir et kort orientering :

Den lette krysseren HMS Belfast ble bygget i 1938 og kan vise til en ærerik historie under Royal Navys tjeneste. Under 2. Verdenskrig hadde den en rekke ulike oppdrag, det var blant annet med under slaget ved Nordkapp og hjalp til med å senke det tyske krigsskipet Scharnhorst. Det var også med i operasjon Overload, som var den overordnete planen for befrielsen av Vest Europa. Her assisterte den blant annet den allierte invasjonen i Normandie som ofte omtales som D - dagen. Etter 2. Verdenskrig havnet den på ny i kamp under Koreakrigen i 1950 -1952. Fra 1971 har imidlertid ærverdige HMS Belfast tjenestegjort som museumsfartøy i London og blitt en så viktig del av britenes maritime krigsår.

Ni av dekkene på HMS Belfast er i dag åpent for publikum. Her kan du blant annet få et innblikk i hvordan leveforholdene var ombord i krysseren under 2. verdenskrig. Du får som besøkende tilgang til å beskue det meste av dette berømte fartøyet, som blant annet operasjonsrommene, Admirals Bridge og skipets kapell.

Ønsker du å besøke turistattraksjonen HMS Belfast under din storbyreise til London finner du skipet fortøyd like ved Tower Bridge i London. Museet har åpent hver dag mellom 1000 og 1700, med unntak av 24 - 26 desember da museet holder stengt. I perioden 1. mars til 31. oktober er imidlertid åpningstiden utvidet til 1800.

Bilde: Joaquim Alves Gaspar, Lisboa, Portugal, link til bilde på Wikipedia.

 

Våre bøker